Zamieszczone przez jama89

Jednak jeśli nałozysz na lakier sam wosk (nawet ten który polecił ci Maru - a jest to jeden z najtrwalszych wosków) to nie wiele to da jesli najpierw porzadnie nie przygotujesz powierzchni lakieru pod wosk (nalezy ja umyć a następnie porządnie oczyścic ja z przylegajacego do nif syfu glinką).
Jednak jeśli nałozysz na lakier sam wosk (nawet ten który polecił ci Maru - a jest to jeden z najtrwalszych wosków) to nie wiele to da jesli najpierw porzadnie nie przygotujesz powierzchni lakieru pod wosk (nalezy ja umyć a następnie porządnie oczyścic ja z przylegajacego do nif syfu glinką).
I powiedzcie mi tylko jak się go stosuje? Tzn. nakłada się cienką warstwę na całe auto i można zostawić na jakiś czas a później spolerować mikrofibrą, czy robić elementami i po chwili polerować? Gdzieś wyczytałem info aby go nakładać cienką warstwą po elemencie i po chwili polerować ale nie pamiętam już gdzie to doczytałem heh. I co będzie dobre do nakładania? Żółty aplikator z megsa czy może ten niebieski z HOW?
Przed polerowaniem "test palca", czyli przejeżdżamy palcem po wosku i jesli ładnie sie sciera i nie maże to oznacza że ozna go już wycierać.
Komentarz